torstai 25. kesäkuuta 2015

Lukumaraton V (päivittyvä)

Vihdoin ja viimein uskaltaudun minäkin osallistumaan viralliseen lukumaratoniin! Kyseessä on siis Blogistanian viides kesälukumaraton, jonka säännöt voit käydä lukemassa täältä. Nyt kun kerrankin kesätöistä sattui vapaapäivä ja päiviä kestänyt migreenikin helpotti, en keksi enää yhtään tekosyytä olla osallistumatta! Ja ehkä maratoonaaminen tekee hyvää hienoiselle luku- ja bloggausjumille. :)

Lukumaratonini starttaa jo tänä iltana klo 22 (virallinen päivä siis huomenna perjantaina) ja pyrin päivittelemään kuulumisia maratonin edetessä.
Nyt pitäisi vielä päättää, mitä sitä lukisi. Pitäisikö valita monta lyhyttä vai yksi tiiliskivi?? Miten te aiemmin maratoonanneet olette lukemistonne valinneet?

Tsemppiä kaikille muillekin ja antoisaa maratonpäivää!

Klo 22:00: Maraton alkaa...

Klo 22:00-23:00: Luettuja sivuja 48.
Pannarit oli paistettu ja teekupponen höyrysi, kun tunti sitten aloitin luku-urakkani. Ensimmäiseksi maratonkirjaksi valikoitui Alan Bradleyn: Kuolema ei ole lasten leikkiä. Kyseessä on Flavia de Luce -sarjan toinen osa, ja kuten olette saattaneet maaliskuun postauksesta lukea, tykästyin kovin sarjan ensimmäiseen osaan, joten odotukset ovat korkealla. Ainakin ensimmäiset luvut lupailevat hyvää...
Saa nähdä kuinka myöhään illan lukuosuus venyy. Aamulla nähdään. Öitä!! :)

Klo 23:00-08:00: Luettuja sivuja 62.
Huomenta! Pitkään en illalla jaksanut lukea, sillä migreeni muistutteli taas itsestään. Nyt on siis kahdeksan tuntia unta takana ja 14 tuntia maratonia edessä. Toivokaamme parasta, ettei päänsärky pilaa koko maratonia! Nyt lukeminen jatkukoon...

Klo 08:00-12:00: Luettuja sivuja 112.
Ei nyt mene ihan niin kuin Strömsössä. Migreeni sen kun jatkuu, mikä tarkoittaa sitä, ettei lukemista pysty harjoittamaan samalla intensiteetillä kuin oli alunperin tarkoitus. Vähän samanlainen fiilis kuin olisi lähtenyt juoksemaan maratonia ja 10 kilometrin jälkeen jalkaan iskee sellainen kramppi, että matka jatkuu hitaasti nilkuttaen (jos jatkuu). Nyt täytyy vain keventää tahtia reilusti ja pyrkiä lepäämään mahdollisimman paljon, jotta olo helpottaisi. Kirjassa ei ainakaan ole mitään vikaa, päinvastoin. Tsemppiä muille maratoonareille! Toivottavasti selviätte vammoitta maaliin.

Klo 12:00-18:00: Luettuja sivuja 266.
Päivä on edennyt melkoisessa horroksessa. Välillä lukien, mutta suurimmaksi osaksi nukkuen. Noh. Hiljaa hyvä tulee. Olisi tietysti mukava saada luettua tuo Bradley maratonin puitteissa loppuun. 123 sivua jäljellä. 

Klo 18:00-22:00: Luettuja sivuja 354.
Ohi on! Ihan en kirjaa loppuun saanut (35 sivua uupuu), mutta ylläityin hieman tuostakin tuloksesta. Ottaen huomioon, että nukuin ja muuten vain kasvoin sammalta suurimman osan vuorokaudesta sain melkein kokonaisen kirjan luettua. Pidän sangen paljon maratonin ideasta, että saa "virallisen" syyn hautautua kirjapinon taakse ja vain nauttia. Tällä kertaa päänsärky vei suuren lohkareen tuosta nautinnosta, mutta aina tulee uusia kertoja. Ensi kertaa odotellessa! :)

4 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä lukemiseen! Minä seurailen teitä muita tällä kertaa katsomosta käsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässäkin lajissa penkkiurheilu on sangen mukavaa. :)

   Poista
 2. Migreeni on tietysti kurja juttu, parempi onni ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta!! Kiitoksia. Ensi kerralla uusin voimin. :)

   Poista

Piristit juuri päivääni! Suurkiitos kommentistasi.