sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syksyn poimintoja


Nyt on syyskuu koittanut ja sen myötä on aika päivittää syksyn poimintoja. Olette ehkä jo huomanneet, kuinka hyvin edelliset poiminnat ovat pitänet paikkansa! :)  Eli rennolla asenteella mennään edelleen. Viimeiset pari viikkoa viellä töissä ja sen jälkeen pitäisi taas orientoitua koulunkäyntiin. Tosin saan vielä syyskuun viimeisen viikon lomailla ja alustavasti olen suunnitellut pitäväni oman pienen lukumaratonin! :)

Syksylle olen poiminut mm. Sarah Lotzin Kolmen (jos uskallan lukea kyseisen kirjan), J.K. Rowlingin Robert Galbraith -nimellä kirjoittama Käen kutsun ja Jari Tervon Esikoisen. Lisäksi halusin mukaan suosikkikirjailijoitani, kuten Raili Mikkasta. Uutena tuttavuutena Nobel-voittaja Alice Munron Kerjäläistyttö. Kuvan ulkopuolelta mainittakoon myös syksyllä jatkuva Harry Pottereiden uusintakierros (syyskuussa vuorossa Liekehtivä pikari!) sekä Enni Mustosen kirjat, joista olen juuri nyt kovin innostunut.

Innolla odotan myös lokakuussa olevia Helsingin kirjamessuja ja niitä kaikkia ihania kirjoja, jotka löytävät tiensä kirjahyllyyni! Onko teillä muilla tapana käydä kirjamessuilla? Jos on, niin mitä asioita yleensä haette messuilta? Mikä tekee messuista niin suosittuja tapahtumia? Teettekö joululahjaostoksia vai kuunteletteko luentoja tai kirjailijahaastatteluja? Vai ovatko tällaiset messut teidän mielestänne aivan turhia??

Yllättävän paljon syskyn listalla on kirjailijoita, joita en ole ennen lukenut, kuten Jari Tervo, Alice Munro ja Veera Nieminen. Siispä kysynkin teiltä muilta, onko teillä kokemuksia kirjoista tai kirjailijoista. Lisäksi otan myös mielläni vastaan lukuvinkkejä!

2 kommenttia:

  1. Hiphei! Kirjamessut on ihan paras juttu, olen käynyt vain Turussa järjestetyissä mutta kuitenkin :) Menen sinne kirjailijahaastatteluiden, mahdollisten löytöjen (divaripuolia koluan aika huolellisesti) ja yleisen tunnelman takia. Nyt olenkin harmissani, että olen perjantaina pitkälle iltapäivään koulussa ja täytyy tyytyä lauantaihin. Tai sunnuntaihin.

    Minullakin on nyt Kolme varauksessa kirjastosta, saa nähdä koska tulee! Vaikuttaa jännittävältä :p Ensimmäisen Munroni luin kesällä ja ihastuin häneen heti! Todella hienoja novelleja, minäkin voisin syksyn aikana kokeilla Kerjäläistyttöä.

    VastaaPoista
  2. Minustakin kirjamessuilla on jotenkin ihana tunnelma. Joskus olen päätynty juttelemaan lounaalla täysin ventovieraiden ihmisten kanssa! Minullekin osuu Helsingin messut hieman ikävästi koulun kannalta, mutta täytyy yrittää järjestää.. :)

    Kolmea olen hieman aloitellut ja odotan kauhulla, muuttuuko kirja kovin karmaisevaksi.... Munroa odotan mielenkiinnolla. Olen kuullut hänestä paljon hyvää, ja eihän hän nyt kovin huono voi olla, kun on Nobelinkin saanut! Toki lukijoilla on aina oma makunsa.

    VastaaPoista

Piristit juuri päivääni! Suurkiitos kommentistasi.