maanantai 12. toukokuuta 2014

Eppu Nuotio: Kosto (äänikirja)

"Eppu Nuotio. Kosto. Julkaissut kustannusosakeyhtio Otava, 2007. Lukijana kirjailija itse."
Eppu Nuotion ääni on vangitseva, kun hän aloittaa toisen Pii Marinista kertovan kirjan. Olin kuunnellut äänikirjana jo ensimmäisen osan, joten tuntui luontevalta jatkaa sarjan seuraamista äänikirjamuodossa.

Lyhyesti kerrottuna kirja jatkaa Pii Marinin tarinaa noin puoli vuotta siitä, mihin ensimmäinen kirja päättyi. Pii siirtyy takaisin Ylen maakuntatoimitukseen, missä kuvataan paraikaa Isoveli-ohjelmaa, jonka ohjaajaksi hän vastentahtoisesti joutuu. Pii päätyy tahtomattaan keskelle murhatutkimusta, kun yksi talon asukkaista löytyy kuolleena. Epäiltyinä muut talon asukkat ja tuotantotiimi. Samalla Pii kohtaa uudelleen konstaapeli Juha Heinon ja tällä kertaa sangen lämpöisissä tunnelmissa.

Tarina etenee jouhevasti ja yllättävän nopeasti huomasin olevani aivan koukussa. Kuuntelin kirjaa niin bussissa, lenkillä kuin kotona loikoillessani. Mielestäni tämä toinen osa oli ensimmäistä parempi. Tarina oli jotenkin selkeämpi. Mitä mieltä te, jotka olette lukeneet/kuunnelleet kirjat, olette? Nuotio kuvaa erittäin hyvin reality-tv:n maailmaa, joka on kaikkea muuta kuin todellisuutta. Kaikki on valmiiksi käsikirjoitettua ja draama luodaan editoimalla.

Juoneltaan tarina ei ehkä ole mahtavin dekkari ikinä, mutta tarjoaa erittäin viihdyttävän lukukokemuksen, jota voin suositella kaikille. Lukija saa arvuutella murhaajaa sekä murhan motiivia kirjan loppumetreille saakka.

Tiedot kirjasta:
Kirjailija: Eppu Nuotio
Kirjan nimi: Kosto (äänikirja)
Julkaisuvuosi: 2007
Kustantaja: Otava
Kesto: 7h 44 min
Lukija: Eppu Nuotio
Mistä?: kirjastosta lainattu
Arvio: 4/5

2 kommenttia:

 1. Oi miten riemastuttavaa! Kiitos tästä. Sekä kirjan kirjoittamisesta että lukemisesta on jo aikaan joten tuntuu aivan erityisen mukavalta, että kirja elää edelleen. Ja täytyy sanoa: rakastan ääneen lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elää ehdottomasti! On huikeaa kuunnella, miten kirjailija itse tulkitsee tarinaansa. Se on ikään kuin yksi näkökulma lisää tarinaan.

   Suuri kiitos kommentistasi. Mielenkiinnolla kuuntelen seuraavatkin osat äänikirjoina! :)

   Poista

Piristit juuri päivääni! Suurkiitos kommentistasi.