perjantai 25. heinäkuuta 2014

Helen Fielding: Bridget Jones - Elämä jatkuu

Tässä postauksessa oletan, että lukija tietää sarjan ensimmäisen osan, Bridget Jones - Päiväkirja, tapahtumista.

Kirja jatkaa siitä, mihin ensimmäinen osa päättyi. Bridget nauttii uudesta miesystävästään Mark Darcysta ja elämä hymyilee. Ei kuitenkaan kauaa, sillä Bridget alkaa epäillä Markin uskollisuutta ja eipä aikaakaan, kun soppa on valmis ja suhde solmussa. Kuluvan vuoden aikana Bridget saa vastaansa niin entisen pomonsa Daniel Cleeverin kuin thaimaalaisen vankilan puhumattakaan prinsessa Dianan traagisesta kohtalosta.

Toki tänäkin vuonna Bridgetin tavoitteena on ikuinen laihdutusprojekti. Niin, ja tupakastakin pitäisi päästä eroon... ja alkoholista. Mutta ystävien kanssa ongelmien ratkominen kun sattuu olemaan paljon mielekäämpää viinilasillisen ääressä.

Olin jo vuosia sitten nähnyt kirjoista tehdyt elokuvat, mutta vasta viime talvena tulin lukeneeksi ensimmäisen osan. Minusta elokuvat ovat ollet ihan viihdyttäviä, joten ajttelin, että kirjatkin ovat ihan viihdyttävää "aivot narikkaan"-lukemista. Lisäksi oli jostain lukenut, kuinka Bridget Jones-kirjat ovat nykyaikaan sijoitettua Jane Austenia. No, löytyyhän näistäkin kirjoista Mr. Darcy.

Kirja oli ihan viihdyttävä, vaikka täytyy sanoa, ettei kyseinen opus ylettänyt missään nimessä ensimmäisen osan tasolle (kuinka ollakaan). Kirja jotenkin toisti liikaa ensimmäisen osan tapahtumia. Bridget oli edelleen epävarma itsestään. Toki kaveriporukan keittiöpsykologia oli toisinaan sangen huvittavaa. Mutta kyllä välillä Bridgetin toilailut ja naiivius ärsyttivätkin. Miten joku voi olettaa saavansa kiitosta työstä, jota ei ole koskaan tehnyt valmiiksi?

Kirjan päiväkirjamuoto on toimiva ja soveltuu hyvin tarinan kuljettamiseen. Kirja on mielestäni keskivertoa luettavaa, joka soveltuu hyvin rentoon lomalukemiseen hetkenä, jolloin ei kaipaa mitään kovin raskasta ja pohdintaa vaativaa. Siis melko taattua, viihdyttävää Chick lit:ia.

Tietoja kirjasta:
Kirjailija: Helen Fielding
Nimi: Bridget Jones - Elämä jatkuu
Alkuperäinen nimi: Bridget Jones: The Edge of Reason
Kääntäjä: Sari Karhulahti
Julkaistu ensimmäisen kerran: 1999
Kustantaja: Otava (2000)
Sivuja: 462
Mistä: Kirjastosta
Arvio: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristit juuri päivääni! Suurkiitos kommentistasi.