perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ursula Poznanski: Vii5i

Viisi kertoo itävaltalaisesta rikostutkijasta Beatrice Kasparysta, joka saa tutkittavakseen lehmälaitumelta löytyneen naisen kuolemantapauksen. Ruumiin löytöpaikalta löytyvät myös koordinaatit, jotka johtavat geokatkölle, josta löytyykin tavanomaisen kätkön sijaan ruumiinosia sekä vihje seuraavalle kätkölle. Joku selvästi pelaa heidän kanssaan... Tunnelma tiivistyy entisestään, kun ruumiita ja ruumiinosia alkaa tulla lisää...

Kun näin kyseisen kirjan ensimmäistä kertaa kirjakaupan hyllyllä, tiesin heti, että tuon kirjan haluan lukea. Itse en ole perehtynyt geokätköilyyn, mutta idea tuntui toimivalta. Lopulta onnistuin bongaamaan kirjan kirjastosta ja se tarttui saman tien mukaani. Olin aiemmin kuullut kirjasta kehuja, enkä todellakaan joutunut pettymään.

Kirja totisesti tempaisi mukaansa, ja erityisesti loppupuolisko kirjasta tuli luettua yhdeltä istumalta. Jännitystä riitti ja onneksi minua oli varoiteltu, ettei kirjaa kannata lukea juuri ennen nukkumaan menoa! Arvasin lopputuloksen tosin jonkin verran etukäteen, mutta onneksi loppuun jäi myös yllätyksiä, kuten tekojen motiivi.

Toisinaan minua häiritsee, että dekkaireissa jostain syystä päähenkilöllä menee aina huonosti ihmissuhteissaan, eikä Vii5i tee tässä tapauksessa poikkeusta, mutta kuitenkin idea geokätköilyn yhdistämisestä sarjamurhiin toi tarinaan raikkautta. Pidin myös paljon siitä, että geokätköily oli osa tarinaa koko kirjan ajan eikä jäänyt mitättömään sivuosaan, mitä liian usein tuntuu tapahtuvan.

Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille, jotka haluavat nautinnollisen lukukokemuksen jännittävän ja hyvin raikkaan dekkarin parissa.

Tietoja kirjasta:
Kirjailija: Ursula Poznanski
Nimi: Vii5i
Alkuperäinen nimi: FÜNF
Kääntäjä: Anne Mäkelä
Julkaistu ensimmäisen kerran: 2012 (Rowohlt Verlag)
Kustantaja: Atena (2014)
Sivuja: 426
Mistä: Kirjastosta
Arvio: 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristit juuri päivääni! Suurkiitos kommentistasi.